Vochtdoorslag

Vochtdoorslag

Wanneer er vocht door de gevel naar de binnenmuur doorslaat spreken we van vochtdoorslag. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Oudere huizen hebben vaak geen waterafscherming waardoor grondwater omhoog kruipt. Poreus steen- en voegwerk zuigt water op als een spons en geïsoleerde spouwmuren vormen een koudebrug tussen de binnen- en buitenmuur zodat vocht vrij spel heeft. Gelukkig kunt u er wel wat aan doen. Vochtexpert Nederland legt uit.

 

Hoe weet u of u te maken heeft met vochtdoorslag?

Wanneer het voegwerk aan de buitengevel los begint te laten en u witte aanslag op de stenen tegenkomt is er sprake van vochtdoorslag in de buitenmuur. Vochtige plekken op de binnenmuur, schimmelvorming en een te hoge luchtvochtigheid in huis zijn tekenen dat vocht de weg naar binnen heeft gevonden. Dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

 

Vochtdoorslag bestrijden

Vochtexpert Nederland gaat altijd eerst op zoek naar de oorzaak van vochtdoorslag. Komt het water uit de grond, van de regenzijde van het pand of komt het vocht van binnen door condensatie? Wanneer de oorzaak duidelijk is wordt de juiste techniek toegepast om het probleem definitief te verhelpen.

  • Optrekkend vocht. De spouw tussen de binnen- en buitenmuur wordt geinjecteerd met waterafstotende gel die zich aan de stenen hecht. Zo krijgt grondwater geen kans meer om zich in de muur te nestelen.
  • Doorslaande muren worden bestreden door de buitengevel te hydrofoberen. De buitenmuur wordt geïmpregneerd met een dampdoorlaatbare, waterafstotende coating.
  • Condensatie. Neerslaande waterdamp is een gevolg van onvoldoende ventilatie in de woning. Het aanbrengen van natuurlijke of mechanische ventilatie lost dit probleem op.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

Vochtdoorslag professioneel laten verhelpen

De bovenstaande oplossingen vereisen de aandacht van een specialist. Niet alleen omdat u dan zeker weet dat het vochtprobleem definitief wordt opgelost maar ook omdat u dan garantie krijgt op het geleverde werk. Voor het injecteren van de muren krijgt u bij Vochtexpert Nederland bijvoorbeeld 30 jaar garantie. Weest ernstigere problemen voor en vraag vandaag nog een offerte aan door een e-mail te sturen of te bellen.

Wellicht ook interessant: