Schimmel in huis

Schimmel in huis

Schimmel in huis is op zijn zachtst gezegd vervelend. Het kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid, met name bij mensen met luchtwegaandoeningen en allergieën. Schimmel in huis ontstaat vaak in de zogenoemde ‘natte ruimtes’ zoals de badkamer. U herkent dit aan de zwarte aanslag die op de muren en het plafond ontstaat. Schimmel ontstaat altijd doordat er teveel vocht in huis is. Verwijderen is niet genoeg, met Vochtexpert Nederland pakt u de oorzaak aan.

 

3 redenen voor schimmel in huis

Schimmel in huis ontstaat doordat vocht via de muren of de fundering de woning binnendringt. Dat kan op drie manier gebeuren:

  • Condensatievocht. Condens ontstaat wanneer de warme lucht in huis afkoelt. Een warme douche, vocht dat verdampt met koken en simpelweg het vocht dat u uitstoot door adem te halen zijn allemaal voorbeelden van waterdamp die gedurende de dag uw huis in wordt geblazen. In een onvoldoende geventileerd huis blijft deze waterdamp hangen en slaat na afkoelen neer als condens.
  • Doorslaande muren. Met name aan de regenzijde van uw woning kan isolatiemateriaal zoals glaswol vocht opnemen. Dat vormt een zogenoemde ‘koude brug’ waardoor vocht de woning binnendringt.
  • Opstijgend vocht. Hier hebben vooral oudere woningen zonder waterkering in de fundering last van. Vocht trekt vanuit de grond op in de bakstenen muur wanneer de grond verzadigd is. Bij opstijgend vocht krijgt u eerder te maken met bacterien, zouten, schimmels en salpeteruitslag in de muren.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

Neem contact op voor een oplossing op maat

Voorkomen is beter dan genezen. Vochtexpert Nederland verhelpt niet alleen uw vochtprobleem maar behandeld de muren zo dat vocht de woning niet meer binnen kan dringen. Bij woningen of bedrijfspanden met een vochtig binnenklimaat kan er ook een condensdroger geplaatst worden die het overtollige vocht afzuigt. Informeer naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen. Of bel voor persoonlijk contact.

Wellicht ook interessant: