Condensvorming in huis

Condenseren

Condensatie treedt op in vrijwel ieder huis en dat is in de meeste gevallen ook niet erg. Het wordt pas een probleem wanneer condensvorming in huis op grote schaal optreedt. Een vochtige, relatief warme omgeving is een broeinest voor bacteriën en schimmels waardoor de luchtkwaliteit in huis achteruit holt. Vochtexpert Nederland vertelt hoe u condensvorming in huis tegen gaat.

 

De omvang van condensatie in een gemiddeld huishouden

Condenseren komt vaak voor. In een gemiddeld huishouden wordt al 10 tot 15 liter vocht per dag gecondenseerd. Denk aan water dat verdampt met douchen, het drogen van de was, tijdens het koken en simpelweg door in- en uit te ademen. Bij een huis dat niet genoeg geventileerd is kan deze waterdamp niet naar buiten en krijgt u condensvorming in huis.

 

Is dat erg?

Dat ligt een beetje aan de woning maar het is niet bevorderlijk voor de luchtkwaliteit. Wanneer condensatie zich hecht aan poreuze oppervlakken zoals muren, behang of het pleisterwerk kan er schimmel ontstaan. Ook bacteriën als huisstofmijt krijgen vrij spel. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen zoals astma kunnen hier meer last door krijgen.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

In welke ruimtes komt condensatie het meest voor?

De natte ruimtes in huis, zoals de keuken en de badkamer, condenseren het meest en hier loopt u dan ook het vaakst tegen problemen aan. Andere risicoruimtes zijn slecht geventileerde kamers. In veel oudere huizen is de badkamer slecht geventileerd waardoor de kans op problemen door condensatie het grootst zijn.

 

De oplossing van Vochtexpert Nederland

De beste manier om condenseren te voorkomen is goede ventilatie. Laat regelmatig uw huis even doorluchten door ramen en deuren open te zetten. Helaas is dit niet altijd afdoende. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60%. Bij een hoger percentage vormen zich al snel schimmelplekken op de muur. Een ontvochter is dan de oplossing.

Vochtexpert Nederland plaatst een elektronische condensdroger in waarmee condens aan de ruimte wordt onttrokken. Condensdrogers zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en worden ingezet voor woningen, winkels, kantoren, caravans en boten. Merkt u dat de condensvorming in huis ongezonde proporties aan begint te nemen? Wacht dan niet langer, kies voor uw eigen gezondheid en neem contact op met Vochtexpert Nederland. Stuur een e-mail met een beschrijving van uw probleem of bel ons voor gratis professioneel advies.

Wellicht ook interessant: