Vocht in de muren

Vocht in de muren

In tegenstelling tot moderne huizen hebben veel oudere huizen geen waterkering op grondniveau. Daardoor kan grondwater omhoog kruipen in de poreuze muur. Vocht in de muren is funest voor de luchtkwaliteit in huis en kan met name bij mensen met ademhalingsproblemen en allergieën tot gezondheidsklachten leiden. Vochtexpert Nederland legt uit hoe u optrekkend vocht in de muren het beste kunt laten behandelen.

 

Optrekkend vocht in de muren behandelen met injectie

Om optrekkend vocht in de muren te behandelen is er eigenlijk maar een goede oplossing, injecteren. Bij injecteren worden er in de binnen- of buitenmuur gaten geboord op regelmatige afstand van elkaar. Daarna wordt er een vochtwerende gel ingespoten in de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur zodat vocht niet van buiten naar binnen kan. De gel zet uit in het metselwerk waardoor de stenen minder poreus worden en vocht ook niet op kan trekken. Daarna moet de muur even uitdrogen en kan opnieuw bekleed worden zodat u niets meer ziet van de boorgaten.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

Zelf doen of uitbesteden?

Als u zelf erg handig bent kan het voordeliger zijn om zelf de muren te injecteren. Onthoud wel dat het een behoorlijk precieze klus is. De gaten moeten op de juiste afstanden van elkaar geboord worden zodat de vocht-opnemende gel gelijkmatig over de muur verdiend wordt. Heeft u een minder vaste hand en besteedt u het behandelen van optrekkend vocht in de muren liever uit, vraag dan een offerte op bij Vochtexpert Nederland. Bij het injecteren van uw muren ontvangt u bovendien een garantiecertificaat met maar liefst 30 jaar garantie op het injecteren.

Wellicht ook interessant: