Vocht in buitenmuur behandelen

Vocht in buitenmuur behandelen

Door vocht in de buitenmuur tijdig te laten behandelen voorkomt u schade aan uw woning en creert u een gezonder binnenklimaat.

Is het u opgevallen dat de buitengevel van uw woning merkwaardig nat aanvoelt, zelfs als het al een tijdje niet geregend heeft? Grote kans dat er dan vocht in de muur is blijven zitten. Vochtexpert Nederland legt uit hoe vocht in de buitenmuur kan blijven zitten en hoe u dit het beste kunt behandelen.

Vocht in de buitenmuur behandelen

Een vochtprobleem in de buitenmuur ontstaat meestal doordat de bakstenen of het voegwerk met de jaren steeds poreuzer worden. Daardoor werkt de muur als een soort spons waar regen- en grondwater in blijft zitten. Ook als u net de gevel heeft laten zandstralen kan er daarna vocht in de muur ophopen. In de meeste gevallen blijft vocht in de muur aan de regenzijde zitten en is het voldoende om alleen deze kant van uw woning of bedrijfspand te laten behandelen.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Allereerst wordt de schade opgenomen. Beschadigd voegwerk wordt gerepareerd door de oude voegen uit te slijpen en opnieuw te vullen. Bijkomend voordeel is dat de gevel er dan weer als nieuw uitziet.

Daarna moet de buitenmuur geïmpregneerd worden. Dat betekent dat er een coating op de muur wordt aangebracht zodat water geen kans meer heeft om in de stenen en het voegwerk te lopen. Is de muur ook aan de binnenkant vochtig? Dan heeft u last van doorslaande muren en moet deze geïnjecteerd worden met een waterafstotende gel.

 

Neem contact op voor een accurate prijsopgave

De prijs die u voor het behandelen van vocht in de buitenmuur betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. De mate van schade die is opgetreden, de oppervlakte van de gevel en de garantie die je op het geleverde werk krijgt. Vochtexpert Nederland stelt graag een gerichte offerte voor u op zodat u precies weet waar u aan toe bent. Op werkzaamheden als het injecteren van de muur krijgt u standaard 30 jaar garantie. Voorkom erger en pak vandaag nog de telefoon of stuur een e-mail.