Stucwerk laat los door vocht

Stucwerk laat los door vocht

Het zal u maar gebeuren, het stucwerk op de muren laat opeens los door vocht. Dan kunt u erop rekenen dat er nog veel meer vocht in de muur zit. Stap een is het achterhalen van de oorzaak. Daarna is het tijd voor een definitieve oplossing voor uw vochtprobleem. Vochtexpert Nederland helpt u daarbij. Voor zowel bedrijven, particulieren en woningcorporaties hebben wij de juiste kennis en technieken in huis om vochtproblemen halt toe te roepen.

 

Het gevolg: stucwerk laat los door vocht

We beginnen met het gevolg omdat dit het eerste signaal is dat er iets mis is met uw pand. Stucwerk of behang laat los door vocht dat zich in de achterliggende muur heeft opgehoopt. Na een tijdje zijn de bakstenen of het beton verzadigd met water en begint het door de muur heen te sijpelen. Dit tast de hechting van de stuclaag of het behang met de muur aan waardoor dit los begint te laten.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

De mogelijke oorzaken

Wanneer het stucwerk ergens halverwege de muur los begint te laten, is de kans groot dat er bijvoorbeeld een lekkende of gesprongen leiding achter zit. Dit komt niet vaak voor, alleen bij extreem lage temperaturen. Veel vaker beginnen de problemen zichtbaar te worden in de hoeken, net boven de vloer of bij de kozijnen. In dat geval heeft u te maken met een hardnekkig vochtprobleem dat niet vanzelf weg gaat.

Vocht kan via het grondwater optrekken door de poreuze muur van uw woning of bedrijfspand of u heeft last van doorslaande muren. Dat zijn muren waarbij het isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur nat is geworden en zo een brug van buiten naar binnen vormt. In de natte ruimtes in huis kan loslatend stucwerk veroorzaakt worden door een gebrek aan ventilatie. Waterdamp kan niet ontsnappen en condenseert op de muren, tegels en het plafond.

 

De oplossing

Vochtexpert Nederland verhelpt vochtproblemen door het hele land door een definitieve oplossing te bieden. In sommige gevallen is dit het injecteren van de muur waardoor vocht niet meer van buiten naar binnen kan komen. In andere gevallen bevorderen onze specialisten de ventilatie in de ruimte zodat condensvorming geen kans meer krijgt. We zijn dan ook erg benieuwd naar uw situatie en staan te popelen om een gerichte oplossing voor uw probleem te bewerkstelligen. Neem contact op door te bellen of stuur ons alvast een e-mail met de omschrijving van het probleem.

Wellicht ook interessant: