Schimmel in badkamer

Schimmel in badkamer

Schimmel in de badkamer is erg vervelend. Het ziet er niet uit en is bovendien niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Schimmel in de badkamer verwijderen is een tijdrovende klus, met name op het plafond, en bij een slecht geventileerde badkamer is het terugkerende handeling. Vochtexpert Nederland biedt u een permanente oplossing waarmee schimmel in de badkamer een probleem van vroeger wordt.

 

Schimmel in de badkamer, een condensatieprobleem

Wanneer u doucht verdampt een deel van het water. Bij een goed geventileerde badkamer is dit geen probleem want de waterdamp kan naar buiten ontsnappen. Bij oudere huizen is de ventilatie vaak minder goed geregeld waardoor de waterdamp blijft hangen. Wanneer de lucht afkoelt condenseert de damp en slaat neer op de muren, spiegels en het plafond. Na verloopt van tijd ontstaan hierdoor donkere schimmelplekken. Met name in de naden tussen de tegels gedijen schimmels goed.

 

Schimmel in de badkamer en op het plafond verwijderen

Schimmelplekken dient u zo snel mogelijk te verwijderen. De badkamer is een afgesloten ruimte en schimmels beïnvloeden de kwaliteit van de lucht. Schimmelplekken en bacteriën leiden op termijn tot gezondheidsklachten en de schimmel tast de tegels, het voegwerk en de stuclaag van het plafond aan.

Het verwijderen van schimmel in de badkamer kunt u zelf doen of uitbesteden. Met name schimmel van het plafond in de badkamer verwijderen is een tijdrovende klus waarbij u ook nog eens boven uw macht werkt. Doet u het toch zelf? Doe dit dan nooit met een droge doek of borstel! U verspreidt dan de sporen door de hele ruimte waardoor het probleem erger dan ooit terugkomt!

 

Gietvloer in een badkamer

Een gietvloer is een perfecte vloer voor in uw badkamer. Een gietvloer is waterdicht en wordt naadloos aangebracht en daardoor makkelijk te onderhouden. Er zijn geen naden aanwezig en vuil en bacteriën krijgen niet de kans om zich te nestelen. U krijgt hierdoor ook geen vochtproblemen. Mede doordat een gietvloer naadloos is zijn er allerlei stijlvolle combinaties mogelijk waarmee je een badkamer een strakke uitstraling kunt geven. Via de website van onze partner BVL Gietvloeren vind u meer informatie over alle voor- en nadelen van gietvloeren.

 Meer dan 2000 woningen geïnjecteerd.

 Altijd conform afspraak.

 Langdurige garanties.

Schimmelvorming voorkomen met Vochtexpert Nederland

U wilt een prettige leefomgeving en heeft geen zin om meerdere keren per jaar schimmel van het plafond van de badkamer te verwijderen. Vochtexpert Nederland zet verschillende technieken in om de ventilatie van de badkamer te bevorderen waardoor waterdamp kan ontsnappen en schimmels geen kans meer krijgen. Informeer naar de mogelijkheden door te bellen of stuur een e-mail met de details, en eventueel foto’s van uw situatie. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op met een passende oplossing.